Легендарният нападател на ЦСКА Спас Джевизов, който в момента е

...
 Легендарният нападател на ЦСКА Спас Джевизов, който в момента е
Коментари Харесай

Спас Джевизов по повод ситуацията във ФК ЦСКА 1948: Много отбори изпадат в криза, после се изкачват

 Легендарният нападател на ЦСКА Спас Джевизов, който сега е основен скаут на детско-юношеската школа на ФК ЦСКА 1948, даде изявление пред клубната телевизия на " алените ". Той разяснява развиването на младите футболисти и налагането им в първия тим.

Ето какво сподели той:

" Личното ми мнение, е че моделът с втори и трети тим работи в ЦСКА. Аз съм за. По принцип това е една добра опция за децата да поиграят една или две години в мъжкия футбол, да им се даде още един късмет и тези, които заслужават, да вървят нагоре. Трябва да се поддържат такива тимове, тъй като в предишното бяха задължили, по мое време, юношеските гарнитури до 19 години да играят преди мъжките тимове.

Голямо наслаждение е да играеш пред аудитория. Ето в този момент им се дава добра опция да вървят нагоре. Аз съм за поддръжката на тези два тима, въпреки те да носят огромни разноски и не всеки може да си го разреши. Би трябвало да ги приготвя за мъжкия футбол. Играят в една по-голяма конкуренция. Ако нямаш втори тим, елитната юношеска група е опция за някои клубове да развиват школите си. При всички положения по-добрият вид е втори и трети тим, в сравнение с елитната.

За мен е огромно наслаждение да следя деца да играят в мъжкия ни тим. Подкрепям повече българи, в сравнение с чужденци. Ако има чужденци, те да са на по-високо равнище от българите ни. Нашите деца демонстрираха, че могат да играят добър футбол. Млади са, бъркат, само че това е преимуществото на младостта. С наслаждение играят, пазят цветовете. Трябва да им се простят грешките, тъй като ще дойдат моментите, в които ще са пълноценни футболисти.

Ще дам един образец, Теди (б.р. - Теодор Иванов), просто е роден да стане добър футболист. На такива деца би трябвало да се дава път в живота, тъй като те могат. Има всичко, което е належащо за един футболист един ден да коства пари. Имам благосклонности към Марто Бойчев, не мога да го укривам. Това дете прави чудеса. Когато пристигна от Левски, стартира нерешително в първия миг, само че за доста късо време стартира да напредва и да си демонстрира рогцата. Станал ми е любим във футбола. Един ден ще се гордеем с това дете. Трябва да изчакаме, тъй като 16-годишен в първия тим, има такива образци, само че огромните клубове го вършат като реклама, само че той може да си извършва ролята, тъй като има качества.

Много ме радва, че този тим е един от дребното, в който играят съвсем 9 индивида българи, а петима са от школата. Това е най-радостното. Кой различен тим може да си го разреши? Даже най-слабите тимове в болшинството си играят с чужденци, които нямат качествата и опциите да способстват за развиването на нашия футбол.

Всеки тим би трябвало да има някакви цели. Миналата година нашите цели бяха доста високи, резултатите бяха отлични. Това ни накара да повярваме, че можем доста повече от това, на които ни обричаха някои. Трудно се приема веднъж качил се горе да слезеш надолу. Аз персонално като човек, който работи в детско-юношеския футбол, доста желая тимът горе да се мери с най-хубавите, само че това е един късмет вероятно, в случай че се класираме за баража за Европа, за какво пък не. Когато дойдат тези мачове, човек би трябвало да се замисли за опциите на тима, до каква степен стигат, до каква степен опират, естествено, съобразени с европейския съперник.

Най-хубавата ми година беше предходната, когато не пропусках мач на втория отбор, играеше добър футбол с положителни деца, някои от тях бяха в моята школа преди години, побеждавахме всички, станахме първи. Сега нещата малко се трансформираха, следих за няколко дни втория и третия тим, малко съм отчаян, само че мач с мач не си наподобява.

Трябва да радваме хората и да подобрим играта. Целите оправдават средствата или средствата оправдават задачите, както и да го кажем, истината е първият тим да си заслужи мястото. Бих предпочел тимът да се бори в първата шестица и за други неща. Има и падения, и изкачвания във футбола. Много тимове изпадат в рецесия, след това се изкачват. Нашият не прави изключение ".
 Спас Джевизов: ФК ЦСКА 1948 има късмет да се намеси в борбата за купата
Спас Джевизов: ФК ЦСКА 1948 има късмет да се намеси в борбата за купата

Двубоят е в неделя от 17:30 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР